トマトの追熟におよぼすポリエチレンフィルム包装の影響

( Max 2000 Items )
URI http://shark.lib.kagawa-u.ac.jp/kuir/metadata/2503
Title
トマトの追熟におよぼすポリエチレンフィルム包装の影響
Title Alternative
Effects of polyethylene film package on the ripening of tomatoes.
File
Description

When tomato fruit was paked with polyethylene film, the ripening was retarded as thickness of the film, number of the fruit and the fuit size in the package increased, but it was inversely propotional to size of the film and air volume in the package. The atmosphere of 3-4% carbon dioxide and 10-11% oxygen concentration in the package seemed to be optimum condition for the control of the ripening of tomatoes.

トマトをポリエチレン袋で包装して密封すると, 追熟の進行の抑制にフィルムの厚さ, 包装果実量, 果実の大きさが比例し, フィルムの表面積, 袋内空気量が反比例した. そして袋内の炭酸ガスが3?4%, 酸素が10?11%がもっとも適当なガス組成のようであった.

Author
著者 北川 博敏
著者(ヨミ) キタガワ ヒロトシ
著者(別表記) Kitagawa Hirotoshi
著者 川田 和秀
著者(ヨミ) カワダ カズヒデ
著者(別表記) Kawada Kazuhide
著者 谷 利一
著者(ヨミ) タニ トシカズ
著者(別表記) Tani Toshikazu
著者 樽谷 隆之
著者(ヨミ) タルタニ タカユキ
著者(別表記) Tarutani Takayuki
Publication Title
香川大学農学部学術報告
Volume
29
Issue
2
Start Page
269
End Page
275
Publisher
香川大学農学部
Published Date
197803
ISSN
0368-5128
NCID
AN00038339
Resource Type
Departmental Bulletin Paper
Language
jpn
Text Version
publisher
Set
香川大学
Copyright (C) 2009 Kagawa University All rights reserved.